dilluns, 4 de març del 2013

Viatge a Oxford i entorns - Dia 1 – Arribada i Woodstock

Introducció    Dia 1    Dia 2    Dia 3    Dia 4    Dia 5
<<    <                                                          >    >>
Woodstock - des de l'hotel
 Arribem cap al migdia a l’aeroport de Gatwick. Després d’agarrar un cotxe de lloguer que tenim reservat amb Hertz, fem rumb cap a Woodstock on ens espera el meu germà. En principi hauríem de tardar menys de dues hores, però l’adaptació a conduir per l’esquerra és dura, molt dura. Costa posar bé el cotxe al carril i tendim a passar-nos al carril de més a l’esquerra, perillós si comences anant per una autopista plena de camions! Així que després de conduir una bona estona xafant ous, enganyar-nos de direcció i haver de corregir, i parar a dinar un bocata en una àrea de servei, arribem sobre les tres de la vesprada a Woodstock.

Woodstock és un poblet d’uns 3.000 habitants a 13 km d’Oxford. Boniques casetes de pedra grisa, carrerons estrets i moltes tendetes d’antiquari el caracteritzen. Destaca sobretot perquè allà s’hi troba el BlenheimPalace, lloc de naixement del polític Wiston Churchill, ara Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.


Town Hall
Es allotgem a The Kings Arms, molt recomanable. Deixem allà les maletes, arrepleguem al meu germà i comencem la nostra visita pel poble. Passem per davant del Town Hall, l’ajuntament del poble, construït pel Duc de Marlborough en 1766. Just al davant hi ha una xicoteta plaçoleta i The Bear Hotel, un dels hotels més antics d’Anglaterra, fundat al segle XIII.


The Bear Hotel
The Bear Hotel
Des d’ací anem fins a Blenheim Palace, entrant per la porta lateral, la coneguda com a Town Gate Entrance. Ja em detindré a explicar amb més profunditat a l’entrada del dia 4 que és quan visitem per dins el Palau. Només comentar que l’entrada és pagant, però si entres per a questa porta lateral no hi ha cap control i pots passejar tranquil·lament pels jardins, que és el que fem aquest primer dia. Són magnífics, estan travessats pel riu Glyme i tenen un llac artificial. Fem una passejada rodejant el llac des d’on es poden tindre unes boniques vistes de l’entorn, precioses, més encara amb els canvis cromàtics dels arbres per l’arribada de la tardor.


Town Gate Entrance
Blenheim Palace - llac
Blenheim Palace
Blenheim Palace - llac
Els jardins són immensos, per això només ens acostem fins a la façana lateral del Palau.


Bleiheim Palace
Blenheim Palace - detall porta
Tornem caminant per un sender a la vora del llac, on no puc para de fer fotos!




Al fons, a l’altra banda del llac, hi ha la Columna de la Victòria, que només veiem de lluny.



Si es continua pel caminet, es voreja un canal on hi ha molts ànecs i s’arriba fins al Nou Woodstock.




Tornem cap al centre entrant pels carrers envoltats de boniques i antigues cases de pedra...




... fins a tornar a la plaça de davant de l’ajuntament on veiem això!



Just al davant es troba la St Mary Magdalene Church, reconstruïda al segle XIX, però que encara conserva l’entrada normanda, de l’any 1150 aproximadament. Només entrar ens rep el rector, que ens pregunta d’on som i ens explica el perquè de les escultures que veiem repartides per allà: just eixe cap de setmana se celebra l’Art in Woodstock, amb exposicions d’artistes per tot el poble. Ens dóna, en castellà, un resum bastant avorrit i farragós de la història de l’església i el que s’ha de veure.





Peguem una volteta i ixim cap a l’antic cementeri del costat, una miqueta tètric.





El creuem i acabem de pegar una volteta pel poble. Ens fem una Ale en un dels molts pubs que hi ha, i a sopar al restaurant de l’hotel on estem, on fan cuina moderna anglesa. Ens tenen una taula reservada a la vora de la llar de foc, així que sopem com reis en el nostre primer dia a la campinya anglesa!


Mostra Woodstock en un mapa més gran

Introducció    Dia 1    Dia 2    Dia 3    Dia 4    Dia 5
<<    <                                                          >    >>

2 comentaris:

  1. Wuaaaaaauuuuuu quina enveja i quins records de la vegada que varem estar per Oxford. Que us ho passeu fantàsticament bé!!! Una abraçada

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies! La veritat és que la zona és preciosa! I el viatge va ser genial! Ara tornaria a anar sense pensar-m'ho!

    ResponElimina